Ry Svømmehal er et innovativt og dynamisk projekt, der bygger på en nyfortolkning af idéen om en traditionel svømmehal. Ambitionen er at udvikle et unikt samlingspunkt, der tager udgangspunkt i lokale ønsker og behov for svømmefaciliteter. Bæredygtige løsninger, energioptimering, lokale partnerskaber, og socialt ansvar nogle af grundstenene i projektet. Vi vil tilbyde et ambitiøst center for vandteknologi, bæredygtige løsninger, innovation, leg, læring og bevægelse, som skaber unikke og utraditionelle undervisningsmuligheder.

Ambitionen er, at Svømmefaciliteterne består af egen inspirerede vand- og aktivitetsfaciliteter, der samler det bedste af Søhøjlandet og supplerer de mange udendørs udfoldelsesmuligheder, der findes i og omkring Ry. Tematisk er udgangspunktet det lokale naturlandskab og rummer både udendørs og indendørs anlæg. Med sin variation af faciliteter vil en bred vifte af lokale og udefrakommende brugere fåøget mulighed for at lære at svømme samt opleve øget tilgængelighed til leg, læring og motion. Oplevelsen af outdoor livet i og omkring Ry udvides med aktiviteter som eksempelvis indendørs kajaktræning, vandsport, naturvidenskabelig vandleg inspireret af egnens natur, kulturlandskab og produktionshistorie.

Fællesskab, lokale kræfter og naturen er tre centrale ressourcer, som kendetegner Ry, og som skal sættes i spil for at skabe svømmefaciliteter i Ry.

Det er borgernes fællesprojekt med bestyrelsen for Ry Svømmehal som facilitator og styrende enhed frem til og med etablering af svømmehallen.
Bestyrelsen i Ry Svømmehal ønsker, sammen med byens borgere, virksomheder, institutioner og foreninger, at belyse behov, ønsker og mulighederne for etablering af svømmefaciliteter i Ry. Det gør bestyrelsen ved at:

  • Motivere og mobilisere ressourcer og kompetencer
  • Skabe mening og retning
  • Skabe værdi lokalt og internationalt

Princippet er derfor: Med andre - gennem andre - for alle!

Realisering af Svømmefaciliteter i Ry tager udgangspunkt i et lokalsamfund midt i naturen. Derfor er cirkulær økonomi højt pådagsordenen og ønsket er at skabe en svømmehal, der er:

  • Bygget og driftes med et minimum af affald
  • Opgørelse af CO2 udledning fra anlægsfasen
  • CO2 neutral i drift
  • Brug af naturmaterialer og lokale genbrugsmaterialer til byggeriet
  • Imødekommende ift. tekniske og forretningsmæssige løsninger, der øger bæredygtighed.

Bestyrelsens vision er at:
Alt hvad bestyrelsen gør, har til formål at skabe værdi for de nuværende og kommende borgere. Vi skal tage ansvar ved at inddrage bæredygtighed således; både sociale, miljømæssig og ikke mindst økonomiske aspekter er hinandens forudsætninger.